Събития

Генератор кани: Габровско биенале

09
Май
2019
18:00 - 22:00 ч.

Сподели

Измерения на публичното в Генератор. 
В един от любимите ни формати приветстваме гости от Дома на хумора и сатирата в Габрово, които представят организираното от тях Габровско биенале на хумора и сатирата. Една от най-дългогодишните и международно разпознати прояви за изкуство в България пристига 10 дни преди старта на събитието, за да анонсира тазгодишното издание с тема "Измерения на публичното", както и да обърне важен поглед към контекста на проявата и нейното минало. 

Временна изложба ще ни преведе през историята на Дома посредством архивни кадри с фокус върху архитектурата на сградата. 

Габровското биенале на хумора и сатирата в изкуството е една от най-дългогодишните и мащабни международни прояви за изкуство в България. Организирано от Музея на хумора и сатирата в Габрово, то е започнало с идеята да бъде “мост” между творците от Изтока и Запада и вече 46 години продължава популяризирането у нас и в чужбина на най-добрите постижения на хумора и сатирата в българското и световното изкуство. 

Публиката ще научи повече за развитието на едно от най-дългогодишните биеналета в България през годините, както и за новостите, свързани с изложбите и събитията, които се провеждат в Музея на хумора и сатирата. Всеки ще има възможност да закупи и любими габровски сувенири от поп-ъп магазин.

Вход свободен