Събития

CreativeMornings с Гергана Мудова

27
Септември
2019
8:30 - 10:00 ч.

Сподели

Даваме старт на новия сезон на CreativeMornings, като ви срещаме с един от най-силните двигатели на българската сцена за съвременно изкуство - Гергана Мудова или Гати, както я позват всички - жена, съпруга, майка, фотограф, боец за изкуство и нашата Муза за месец септември.

Гати е човекът, който седи зад платформата “Майстори на фотографията”, която от години дава вдъхновние на българската публука, като я среща с едни от най-големите имена във фотографията - Мери Елън Марк, Арнолд Нюман, а тази година за 11-тото издание ни подари най-силната изложба за годината - на голямата Вивиан Майер.

Заедно с мъжа и - съвременния артист Иван Мудов, развиват започналия от него като артистичен проект през 2006 - МУСИЗ (Музей за съвременно изкуство). МУСИЗ сега е фондация с фокус популяризиране на българското изкуство в и извън страната и инициира едни от най-интересните проекти на родната сцена.
В момента Гати работи усилено по създаването на българска колекция за авангардно и съвременно изкуство в центъра Помпиду, Париж.