Дизайнът E #4 | Емануил Клисаров, старши дизайнер в Renault

16

Ноев '17

19:00 - 21:00 ч.

Емануил Клисаров - световно име в дизайна на автомобили, идва за третото издание на поредицата на Generator - DESIGN IS. Клисаров ще разкаже историята на успеха си и как започва да се занимава с автомобилен дизайн; какво го мотивира и вдъхновява, и ще разкрие детайли за създаването на своите модели.

Гостуването на Емануил Клисаров е по покана на Renault. Той е вече десет години част от екипа на френския автомобилен производител Groupe Renault, като в момента заема позицията старши дизайнер. Той играе основна роля в създаването на някои от най-важните и модели на Renault и Dacia - Scenic и новият Duster, както и някои от последните концептуални модели на Renault. Клисаров казва, че за да успееш в тази изключително конкурентна професия, трябва винаги да правиш всичко със страст, а неговата страст винаги са били автомобилите.

С темата за автомобилния дизайн, поредицата "Дизайнът е" разкрива още един аспект на дизайна и неговото приложение за по-качествен живот, като в предишните две издания темите бяха продуктовият дизайн и идентичността на градовете и културните пространства.


DESIGN IS/ДИЗАЙНЪТ Е е серия от публични срещи с уважавани международни имена - новатори в дизайна. Чрез лекции, изложби и работилници публиката има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. Целта на ГЕНЕРАТОР като пространство и екип е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро. В предишните две издания гости бяха британският дизайнер Даниел Чарни и едно от водещите световни дизайн студиа - холандците thonik. В края на ноември пък предстои гостуването на студиото за продуктов и интериорен дизайн BIG GAME, които са работили за брандове като Alessi, Habitat, HAY, Hermes, MUJI, Wallpaper, Nespresso и др.

Сподели