Дизайнът e | Голямото швейцарско трио в продуктовия дизайн

28

Ноев '17

19:00 - 21:00 ч.

BIG-GAME design studio е швейцарско студио за продуктов и интериорен дизайн. Тримата му основатели се срещат по време на следването си в ECAL/Ecole cantonale d'art de Lausanne и от 2004г. насам реализират идеи в неочаквани контексти, мотивирани най-вече от целта да създават фунадаментално необходим дизайн за масова употреба и ежедневно удоволствие. Сред техните клиенти са абсолютни референци в дизайна като Galerie Kreo, HAY, Hermès, Habitat, MUJI, Wallpaper и други. Носители са на награди като Swiss Design Award, the Wallpaper Design Award, the Good Design Award и още много. Техни произведения са включени в колекциите на институции като музея за модерно изкуство в Ню Йорк МоМА, Центъра Помпиду и др.
Елрик Пти, един от тримата основатели на BIG-GAME, пристига за четвъртото издание на поредицата на ГЕНЕРАТОР и ПРОТОТИП - ДИЗАЙНЪТ Е. Той ще сподели моменти от създаването на някои от емблематичните им продукти и ще разкаже за стандартите, които следват.

Гостуването на BIG-GAME в София е част от DESIGN IS/ДИЗАЙНЪТ Е - серия от публични срещи с уважавани международни имена - новатори в дизайна. Форматът на ГЕНЕРАТОР има за цел да разкрие разнообразните аспекти на дисциплината и тяхното приложение за по-качествен живот. Чрез лекции, изложби и работилници публиката ще има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. Целта на ГЕНЕРАТОР като пространство и екип е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро. В предишните две издания гости бяха британският дизайнер Даниел Чарни и едно от водещите световни дизайн студиа - холандското thonik, които са автори на дизайн идентичността на Амстердам, както и старши дизайнерът на Рено - Емануил Клисаров.

Сподели