Майсторски клас по интериорен дизайн на Елиа Недков

04

Май '18

13:30 - 18:00 ч.

Емоционална ергономика
Майсторски клас по интериорен дизайн
на Елиа Недков

"Много често мисля за пространство, обеми и повърхности в тяхната първична форма. Вдъхновява ме светлината и начина, по който докосва повърхностите, за да създаде обеми. За мен красотата е онази особена сплав, по която може да протече спонтанната енергията на живота. Аз не мога да я поставя в условност, да я определям, но мога да я следвам.”
Елиа Недков

За лектора:
Елиа Недков е архитект и дизайнер с международен опит, който се занимава с дизайн и арт дирекция. В работата си съчетава различни сфери като мода, продуктов и графичен дизайн, фотография. Този холистичен и задълбочен подход оправдава и позицията му като арт директор на големи италиански компаннии като Viero, Rapsel, Alulife, Culti. Участва и създава множество артистични проекти, в които ясно се открояват теми като - минимализъм, изчистена естетика и форма, търсене на колаборация между различни сфери на изкуството.

Елиа Недков (1971 г.) Учи мода във Виена и след това архитектура в Грац, Австрия. През 1998 г. отваря своето първо студио за архитектура, графика и дизайн в Грац. Спечелването на международен конкурс през 2003 г. му дава възможност да отвори година по-късно студио в Милано. Работи като арт-директор за някои от водещите компании в дизайна като Rapsel, Culti, Alulife, Viero.
По-важни негови клиенти са Alulife (Италия), Baldini (Италия), Culti (Италия), Exde (Италия), Fassade (Австрия), Max Meyer (Италия), Nito, (Италия), Paola Lenti (Италия), Rapsel (Италия), Tony&Guy (Великобритания), ORF TV Austria (Австрия), Vola (Дания), Viero (Италия), Neutra (Италия), Kansai paint (Япония), Kansai middle east (Дубай), LawLinguists (Италия), Sipex (Швейцария), Литературен фестивал (София). От 2013 е арт директор на Склада - платформа и шоурум за дизайн в София. Същата година отваря студио и в София.
www.elianedkov.com

За майсторският клас:

Ще се запознаете с неговия начин на проектиране, който разчита на емоционалните аспекти и на търсенето на подходящ начин да се интегрира човешкото присъствие. Ексклузивните ефекти в архитектурата и интериорния дизайн са отстранени, за да отстъпят място на естетическите стойности и ритуалите, които човекът изпълнява в ежедневието.
Разбирането на параметрите на пространството, характеристиките на светлината и адекватният избор на материали и цветове са негови основни инструменти. Aнализът на досегашните ви методи и готовността да се преразгледат формите, технологиите и матeриалите ще помогнат да формирате един по-задълбочен поглед към същността на пространството и обемите. Приоритет в курса е интерактивността и диалога. Ще бъдат задавани задачи и в следващи занятия ще имате възможност да презентирате и обсъдите резултата.
Майсторският клас ще завърши с изложба и презентация на разработени от вас проекти.

Структура и план на курса:
ПЪРВА ФАЗА
изследване на пространството
подходи
възможности
ВТОРА ФАЗА
емоционална интерпретация
монолог на светлината
диалог с хоризонталното и вертикалното пространство
затваряне и отваряне
палитра на материалите
ТРЕТА ФАЗА
прилагане на наученото към проект по задача
ЧЕТВЪРТА ФАЗА
презентация и изложба

Продължителност -10 срещи по 5 часа, провеждани между 13.30 и 18.30 часа.

За кого е подходящ този клас и как се кандидатства:
Майсторският клас е предназначен за настоящи и бъдещи интериорни дизайнери, студенти по архитектура и интериорен дизайн с базови познания в сферата.
Кандидатите трябва да изпратят кратко CV и портфолио на адрес - [email protected] до една седмица преди стартиране на курса.

Такса - 1000лв (без ДДС); с предварително заплащане по банков път: ДЗЗД Генератор, BG53UNCR70001523076141

Въпроси, свързани с майсторския клас на Елиа Недков -
[email protected]

--------------------

Този майсторски клас е част от DESIGN CLASS, формат на Generator, в който ви срещаме с избрани артисти, дизайнери, художници, архитекти и иноватори. Това е възможност за любопитните да получат по-задълбочени познания, както теоретични, така и практически в желана от тях област.

Сподели