Практичен курс за изграждане на творчески проект

19

Ян '19

11:00 - 15:00 ч.

Иванка Георгиева е сред най-успешно реализиралите се български дизайнери на текстил и мода. Тя преподава в Academy of Art, Сан Франциско и е текстилен дизайнер с 15 години практика в екипите на Diane von Furstenberg, St. John, Zac Posen, Elisa Palomino и други.


Иванка Георгиева е за кратко в България и ние се възползваме от сполучливия период, за да почерпим знания и практични съвети за високо конкурентната индустрия на "runaway" модата. Нейният личен досег и престой в "кухнята" на някои от най-големите модни къщи, я превръща в ценен и търсен преподавател.


Практичният курс предоставя задълбочен и всеобхватен поглед както за дизайна на текстил, така и за изграждането на творчески проект и портфолио стъпка-по-стъпка. Класът е фокусиран върху творческото мислене и етапите на творческия процес - каква е формулата за създаване в текстилния или модния свят, как и къде трябва да започнем, какво трябва да съберем, организираме и разберем, за да развием колекция или друг тип продукт, но следвайки подобна логика.


>>ПРОГРАМА на двудневния курс:


СЪБОТА | 19 януари | 11:00 - 15:30ч. с кратка обедна пауза


Първата част на курса разглежда: креативно мислене; как се случва един творчески проект от А до Я; процес и стъпки, структуриране на начина на мислене, знания и опит; проучване на компанията; история на печатните материали и визуално обследване - настроение, детайл, запознаване с цвят; вдъхновение и "mood boards" - как изграждаме концепция.
Тази първа среща завършва с конкретно задание, което се подготвя за следващия път.


СЪБОТА | 26 януари | 11:00 - 15:30ч. с кратка обедна пауза


Втората част на курса е посветена изцяло на изграждането на един творчески проект и как трябва да се построи професионално портфолио, как трябва да изглежда и какви са основните му съставки. Иванка Георгиева разкрива и спецификите на модната индустрия и какви са изискванията спрямо дизайнерите в нея - от текстил за висша мода облекла до текстил за автомобилната индустрия. Коментари по заданието от първата среща.


>>ЗА КОГО
Дизайнери и визуални творци. Професионалисти и заети в сферата. Студенти. Хората с познания за текстил и мода.


>>ЦЕНИ
50 лв. за студенти
80 лв. редовна цена


>>БИЛЕТИ И ИНФОРМАЦИЯ
Записване и билети на => https://epaygo.bg/1580932414
За повече информация ни пишете на [email protected]
Очакваме ви.


>>ОРГАНИЗАТОРИ
Studio Komplekt, със съдействието на Краси Генова

Сподели