Събития

Архитектурен форум БЕЗ СТРАХ 2

19
Април
2019
19:30 - 23:00 ч.

Сподели

БЕЗ СТРАХ е двудневен архитектурен форум с лекции, дискусии и парти, който се случва за втора поредна година в Generator, а инициативата е на архитектурното студио Conveyer. Основната цел е да се случи градивен диалог за тенденциите в съвременната архитектура и проблемите на сферата в България, да се съберат на едно място архитектурни студиа с различен подход на работа и гледни точки, обединени от принципа, че добрата архитектура изисква смелост. БЕЗ СТРАХ поставя важни въпроси от сферата в лекции и дискусии, и вярваме, че успешно запълва нишата на независими архитектурни събития.


През 2019 година БЕЗ СТРАХ е под надслова БЕЗ ПАРИ. Без да са поставени ограничения за лекциите на студиата, и дори оставяйки се да бъдем изненадани, темата отваря широко поле за дискусия - от архитектура с рециклирани материали, които я правят икономична и архитектурни сгради и намеси, за които се работи про боно в услуга на обществото, до темата със заплащането труда на архитекта.


Участници в БЕЗ СТРАХ тази година са студиата: BUREAU XII, E-Arch, I/O Architects, DESET Architects, Борислав Буров, L6 Studio, NiMa & ZOOM Studio, MODE Studio, Transformatori, AEDES Studio.