Creative Gym Evening Mix # 1

24

Окт '18

19:00 - 22:00 ч.

Creative Gym / MIX #1: Игри на въображението

Creative Gym Sofia е място за тренировка на ума, сетивата и вдъхновението.

Creative Gym Evening Mix са серия вечерни събития, в които опитни треньори ни помагат да излезем от обичайният си свят, като експериментираме и се забавляваме с коктейли, филми и музика в пространството на Generator.

Даваме старт с темата "Игри на въображението ", като черпим вдъхновение от Сюрреализма, движение обединяващо художници, мислители, експериментатори и техния стремеж да изследват противоречивите състояние между съня и будното, способностите на подсъзнанието и елемента на изненада в изкуството.

Програмата ни през тази вечер съчетава разговор за креативния процес, активна музикална медитация с камъни, игри на сюрреалистите, прожекция на емблематичен за движението филм и сторителинг с ОХ карти.

19:00 -19:20

Кратка лекционна част с интересни факти за креативния процес и информация за Сюрреализма, игрите на сюрреалистите и музикотерапевтични и музикални практи за отключване на творчески процес.

19:20-20:20

“Пътят на камъка” е музикална практика, която съчетава медитативната тишина на Изтока с необходимостите на съвремието от синхрон и вслушване в другия и себе си.
Треньор:
Петя Кръстева е преподавател по музикотерапия, пианист, композитор. Има множество собствени произведения, а 2009г. композира най-мащабната си творба: ”Градина” – симфония в три части. От 2013г. става част от преподавателския екип в магистърска програма - „Музикотерапия“ към НМА, където и досега води два от основните за специалността предмета: Музикотерапия и Музикална литература в музикотерапевтичните практики.

20:20-21:00

Игри на сюрреалистите и сторителинг с Ох карти
Треньор:
Анна-Александра е културолог, поет и артист. Изучава древни езици и култури в НГДЕК и след това завършва специалност “История и теория на културата” в СУ “Св. Климент Охридски”. Интересува се от психология на изкуството, динамика на креативния процес, философия и ботаника.

21:00-22:00
Вечерта ще завърши с прожекция на емблематичен за движението филм, допълнен с експериментални коктейли, вдъхновени от известни артисти сюрреалисти.

“Кръвта на поета”
Жан Кокто

Жан Кокто е поет, художник, драматург и кинорежисьор, един от най-големите новатори в артистичния свят на Франция през XX век . Той не само слага началото на класическия авангард, но и създава един нов език в театъра и киното.

Кокто замисля "Кръвта на поета" (Le Sang d'un Poète) в края на 1929 г., скоро след публикуването на неговия роман “Les Enfants Terribles” -момент, в който той се е откъснал от пристрастеността си към опиум и кариерата му навлиза в един от най-плодотворните си периоди. Филмът е завършен през септември 1930, но Кокто не успява да го покаже публично до януари 1932, заради скандала, който предизвиква “Андалуското куче” на Дали и Бунюел.

“Кръвта на поета” е част от известната "Орфическата трилогия” на Кокто, която включва още Орфей (1950 г.) и Завета на Орфей (1959 г.).
Филмът има четири части и проследява пътя на млад артист из множество сюрреалистични сценарии – картини и скулптори, с които говори, гмуркане в огледало, което го отвежда в друга вселена и хора, които се превръщат в статуи.

Такса за участие: 35 лв.

Събитието е с ограничени места, запазете вашето с предварително записване на 0886 348 151 и заплащане по банков път на сметката на Генератор ДЗЗД : BG53UNCR70001523076141 /
UNCRBGSF

ИЛИ

на място в Генератор всеки работен ден от 10:00 до 18:00 ч.

Сподели